14 Nisan 2010 Çarşamba

Annemize şükran duygularımızla...

Onurlu bir mücadele içinde geçen yetmiş sekiz yıllık hayatının bu anlamalı gününde gururlu ve mutluyuz.

Çünkü fedakârlık abidesi Annemiz, hayatta başarılması gereken en zor görevin, şerefle yaşanan bir hayat olduğunu kendi faziletli hayatında gösterdi ve bizede onurlu ve müstesna bir örnek oldu.

Güzel Annemiz; hayatımızın her döneminde bizler için yaptığın fedakârlıkları unutmadık. Sevginle yaşamımızı anlamlandırdın. Bize kalbini verdin, bizden yalnız mutlu olmamızı istedin. Bu duygularla bize sevincini verdin. Hazırladığın huzurlu aile ortamında mutlu olmayı öğrettin. Bize gerçek anlamda alçak gönüllülüğü, hoşgörülü ve sosyal olmayı, cesareti, fedakârlığı ve inançlı yaşamayı öğrettin. Kişililiğimizin oluşumunda maddi ve manevi her türlü sorunumuzun çözümünde daima yanımızda oldun. Bize ruhunun özünü, daha açık bir ifade ile içinde yaşattığın sevgiyi, huzuru verdin. Bize erdemli olmayı, kendimizle barışık, huzurlu bir insan olmayı daha açık bir ifadeyle kendimiz olmayı öğrettin. Bütün bunların sonucu olarak kader ve keder karşısında güçlü olmayı öğrettin. Ayrıca bize başarabileceğimiz hedeflere yönelme cesaretini, değiştiremeyeceğimiz hayat şartları içinde sabırlı olmayı öğrettin. Bizi şefkat dolu kalbinle yetiştirdin. Bizlerle iftihar ettin ve gururlandın.

Anne sevgisini dolu dolu yaşamış olan bizler dünyaya sevgiyle bakmasını öğrendik. Bu yoğun duygu ile sizin bu olgun döneminizde yanınızda bulunmaya ve gönlünüzü kazanmaya çalışıyoruz. Size olan borcumuzu size layık bir evlat olarak ödemeye çalışıyoruz. Aslında Siz, hayatta okuduğumuz en güzel kitap oldunuz bizler için. Bize verdiğiniz en değerli armağan sınırsız sevginiz oldu. Bu sevgi ile hayatımız anlam kazandı. Bu sevginin aslında bütün sevgilerin kaynağı olduğunu gördük. Anne sözcüğünün dünyadaki en kutsal sözcük olduğunu sizden öğrendik.

Annenin fedakârlık, hoşgörü ve sabır demek olduğunu Sizin hayatınızdaki gerçeklerden öğrendik.

Dünyada her şeyin bedelinin ödenebileceğini, ancak annelerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini sizin mümtaz kişiliğinizde gördük. Bu nedenle artık anneliğin anlatılamayacağını ancak yaşanabileceğini biliyoruz.

Değerli annemiz sizi çok seviyoruz, bizlere kattığınız değerleriniz öğrettikleriniz, kazandırdıklarınız için sonsuz teşekkürler. Siz bizim en değerli hazinemizsiniz.

En halisane şükran duygularımızla sizi kucaklıyor, uzun yıllar, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmenizi temenni ediyoruz.